Alla hjärtans dag - i Nariobi

Det är ju inte vilken vanlig dag som helst idag. Det vi gjort för att förtydliga detta är att överraska vårt värdpar med rosor, bakelser och choklad i morse. Vi hade också med oss godis till barnen vilket minst sagt var uppskattat.
Elen gick i går kväll (dem kan verkligen inte hantera regn här) och den kom nyss tillbaka. Gud kanske finns ändå?! På tal om honom så kom det i dag eftermiddag in ett himla gäng med män som började staplade upp grejer på bordet vid entrén, toalettpapper, klädet, mjöl, ja lite av varje. Efter en stund kom ytterligare två killar med värsta, inte direkt nya, filmkameran som alla män ställde upp sig för och filmkameran cirkulerande runt, då dem presenterade sig och berättade om hur Jesus gjort det möjligt för dem att donera dessa saker. Efter en stund när "mom" pratat en hel radänga om hur Gud och hur det är han som är grunden till detta hem och att det är han som gör allt möjligt får även vi presentera oss för kameran. Framför en hel grupp med män och 30 nyfikna ungar som verkligen anstränger sig till sitt yttersta för att vara still och tysta får vi även för andra gången höra våra namn i en ytterst plågsam lång bön. - Detta och fast i trafiken (för att det regnat mer idag) har vi spenderat vår alla hjärtans dag med i Nairobi.
En överraskning dock var när vi såg att barnen idag satt och spelade fia med knuff. Ännu finns det hopp!
Glad alla hjärtans dag alla våra vänner och alla dem som vi känner

Kommentarer
Postat av: Mormor Anita

En hjärtlig hälsning till er båda sänder jag på Alla hjärtans dag från ett blåsigt och kallt (- 9 grader just nu) Göteborg. I Göteborg har skolorna sportlov denna veckan, men idag har jag inte sett en unge ute. De föredrar troligen värmen och datorspelen inomhus. Kram från mormor!

2011-02-14 @ 21:55:35
Postat av: Heléne H.

Likt barndomens adventskalender,sprider sig samma känsla av nyfiken spänning o glädjande bilder då jag slår på datorn o bara MÅSTE öppna upp "lucka-jambokenya".

Ni ger underbar njutning..Ha det bra mycket bättre Nu o ännu bättre imorr´n.

Varma Hälningar från Heléne o Börge.

2011-02-15 @ 16:54:01
Postat av: Igge

Vad bra ni ar!

2011-02-15 @ 19:20:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0