Hemma igen

Denna gången är det är det Agnes som åkt på en förkylning och därför spenderade vi gårdagen hemma och tittade på film, läste och drack te med honung. För att komma ut och se solen för ett ögonblick gick vi ner till den söta lilla killen som säljer frukt och grönsaker precis nedanför husets grind för att se om vi kunde hitta något gott att förtära. Där stod vi i lugnan ro och klämde på avacados när det plötsligt kom en flock kossor springandes mot oss. Två sekunder senare var vi omringade, den söta lilla killen som säljer frukten rasande, och kossorna superglada då dem festa loss på hans tomater. En stund senare kom herden och slog bort dem flesta som då smet in i vår grannport som av någon anledning inte var stängd. Så om du är i Afrika, stäng porten för man vet annars inte vad som lurar bakom dörren när man går ut för att avnjuta sitt morgonkaffe. Jag och Agnes tittade på varandra och sa - Hur fan hamnade vi här? Nej det sa vi inte men det var inte riktigt det vi förväntade oss när vi gick ner för att handla frukt med tanke på att detta är ett relativt tätbebyggt område.
På tal om Agnes förkylning är alla Kenyaners förklaring till fenomenet halsont att personen i fråga har fått i sig för mycket damm från luften och druckit alldeles för mycket kalla drycker. Alltså kallt vatten, kall juice - ja allt som kommer från kylskåpet. Vilket vi tycker så otroligt lustigt. Dem dricker aldrig för mycket kalla drycker i förebyggande syfte utan värmer helst vattnet och har juicen och läsken utanför kylskåpet. Till och med på restaurang frågar servitören om man vill ha sin cola/vatten varm eller kall. Tokigt..
I kväll, om Agnes orkar och kan (hon ska undvika kalla drycker hela dagen) ska vi till något biljardställe tillsammans med en svensk tjej vid namn Sanna som volontärjobbar på ett barnhem i närheten av vårt och hennes vänner. Biljardställe i Nairobi - jag är nervös!
I denna stund när jag sitter och skriver vaknar Agnes och sätter sig upp i sängen med ett ryck och säger högt "Näääeee Tintin" och pekar bort på gardinen bakom sängen. Är det inte myggor så är det ödlor, är det inte ödlor så är det bannemig skalbaggar. Nu måste vi få ut den jäkeln, jag önskar att Pumba var här så han kunde äta den..

Kommentarer
Postat av: Patrik

Hur fan hamnade vi här, är en helt klart lyckad reflektion i alla lägen vad det verkar. Ni borde kåsera i nåt resemagasin med just det namnet på spalten. Genialiskt slående. Härligt tjejer, ni är bara bäst.

2011-02-11 @ 12:02:54
Postat av: Igge

Jag håller med Patrik

2011-02-12 @ 16:08:40
Postat av: Maria

Tänk om de har rätt, angående halsont. Hmmm.

2011-02-16 @ 13:29:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0