Barnhemmet

Vi är totalt utmattade! Efter att ha lekt med 30 barn i två dagar, försökt med alla medel för att komma ihåg så många namn som möjligt (och tro oss alla namn är inte vad man kanske förväntar sig vad ett namn ska vara) så är man minst sagt trött. Det har varit två fantastiska dagar på barnhemmet.

Barn som dessa trodde vi inte existerade. Bara av att vara i deras närhet fylls hela hjärtat av obeskrivlig glädje. Efter att bara ha känt dem i två dygn älskar vi dem allihop. Ruben som inte pratar men väldigt gärna gosar, Ben som alltid ler och Mburo som inte kan engelska men som alltid pratar med en är bara tre av 50 otroliga personligheter. Från och till skolan slåss barnen om att få hålla våra händer, när vi sitter ner har vi tre i knäet, tre som flätar och drar isär håret för att se hårbotten och någon som räknar våra leverfläckar. Ett stort intresse idag har särskilt varit att trycka och göra tusen nålar på Tintins brända armar för att fascineras av hur huden går från röd till vit och tillbaka igen.

 

Natten spenderade vi hos ”mammans” biologiska dotter Emelie som bor ca 10 min från barnhemmet med Matato (små lokala bussar som spelar sjukt hög dunkadunka musik med sprängda högtalare och där ”konduktörerna” hoppar av och på i farten). Trots att Emelie är en trevlig flicka har hon lite svårt att förstå och sympatisera med oss som kommer från en annan kultur, tillexempel kunde hon inte förstå varför vi blev lite skrämda av den gigantiska kackerlackan vi såg i köket. Levnadsstandarden hos Ngash som vi tidigare tyckte var i lägsta laget tycker vi nu efter att ha spenderat en natt hos Emelie är himmelriket. Dusch, madrass och insektsfritt (förutom ödlorna)!!


Kommentarer
Postat av: Igge

Wow, vad ni ar coola - quelle aventure!

2011-01-13 @ 22:00:29
Postat av: Tove

låter jättekul!

2011-01-13 @ 22:33:43
Postat av: L

Grymt syster och väldigt bra bilder med din super-high-tech-kamera.

2011-01-14 @ 14:14:18
Postat av: Sverker

kul med dessa rapporter. Ni är duktiga på att skriva!

2011-01-14 @ 16:11:47
URL: http://www.klintenberg.net
Postat av: Frida

Guuuud vad kul det är att läsa och se hur ni har det! :) Duktiga ni är! Puss

2011-01-22 @ 17:45:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0