Ett år senare...

Hejsan igen!

På lördag är det exakt ett årsedan vi packade väskan och begav oss till Nairobi, Kenya. Ett helt fantastiskt äventyr som man ju kan läsa allt om på den här bloggen om man nu skulle vara intresserad. Här kommer en liten uppdatering på vad som har hänt sedan dess:

För det första får vi tacka alla som bidrog till vår lilla insamling i våras.

Tack till alla trevliga gäster på KenyaGalan som gjorde det till en oförglömlig kväll! Till alla volontärer som serverade, lagade mat, spelade musik m.m. Tack till alla sponsorer som försåg oss med mat och dryck. Tillsammans fyllde vi på barnhemmets skolkassa med drygt 12 000kr den kvällen!

Vi får också tacka GYS i Landskorna för temaveckan de arrangerade i våras. Deras hårda arbete resulterade i ytterligare 6 706 kr som gick direkt till barnens skolgång. Ni spred också mycket glädje på barnhemmet med bilderna och breven ni skickade.

De pengar vi alla tillsammans samlade in i våras har sett till så att alla barnen på Good Samaritan i Nairobi har fått gå i skolan, äta i skolan och fått ordentliga skolböcker och uniformer hela året. Bra jobbat! Nu börjar det dock bli tomt på kontot igen. Imorgon skickar jag ner de allra sista kronorna för att betala skolavgifterna inför kommande termin. Därför ber vi nu återigen om hjälp får alla er hängivna som följt vår resa och barnhemmet i ett år nu. Swedbank sponsrar oss med ett separat konto för dessa pengarna och ett bankgiro. Vilket är följande:

754-1543

Som alltid så tas alla bidrag tacksamt emot.

Vi vill också, med stor sorg, berätta att Alexia, som var en fantastisk liten tjej i vår Good Samaritan familj, gick bort i höstas. Hon blev väldigt sjuk i Malaria och medicinerna hjälpte inte. Hon dog kl 04:30 den 25:e oktober, 4 år gammal.

På Good Samaritan kämpar de på. De har under hösten bland annat byggt om barnhemmet för att höja levnadsstandarden. Riktigt toaletter och ett kök var högt prioriterat. Än har vi inte fått några bilder på resultatet. Vi vet bara att Emilly och Mum är världigt nöjda. Med tanke på dessa kostnaderna för både Alexias begravning och ombyggnaden har Good Samaritan det mer kämpigt än vanligt. Till råga på detta har även en del av barnen tvingats byta skola vilket denna månaden har gett extra utgifter. Därför uppmanar vi igen om att bidrag till denna fantastiska familj alltid är mycket välkommet och oerhört behövligt.

Kom ihåg att väldigt lite ger förvånande mycket.


Titta gärna in på vår blogg med jämna mellanrum för att uppdatera med nya event och händelser. Tack igen för allt visat intresse, det betyder mer än vi kan föreställa oss!


RSS 2.0