Skräckhistorier

Detta är Vanessa, hon hittades på en av dem lokala bussarna övergiven. Hon fördes till polisen och fick stanna några veckor där innan hon fördes till Good Samaritan. Hon var ca tre år.
Detta är Vincent och Valentine, dem är biologiska syskon. Dem är semi orphans, mamman som var total orphan kunde inte försörja barnen och försökte därför sälja dem för 1000 shilling (ca 100kr) på gatan. "Mom" från Good Samaritan kom i kontakt med mamman och fick henne att komma till barnhemmet för att prata. Hon ville fortfarande sälja dem då hon behövde pengarna och kunde inte tänka sig att stanna på barnhemmet och jobba och då få vara med sina barn, som "mom" erbjöd henne. Hon ville aldrig se dem igen. Detta var för ca ett år sedan.
Detta är Shara, Mwangi och Mburu, dem är alla biologiska syskon. Deras mamma dog av sjukdom, så dem blev lämnade med pappan som misshandlade dem grovt. Framförallt Shara hade det tufft, hon misshandlades så kraftigt att hon har bestående men i hjärnan. Hennes hjärnskada gör att hon har svårt för bland annat att lära sig läsa och skriva. Pappan gifte om sig och den nya frun krävde att antingen få barnen dödade eller iväg lämnade. Även Mwangi och Mburu var svårt skadade när dem fördes till Good Samaritan.
Detta är Moses, han och hans bror Maklim (som vi tyvärr inte har bild på) var övergivna av sina föräldrar och innan dem hittades levde dem ett liv på gatan. Dem sov under bilar och letade metalldelar att sälja för att kunna köpa mat och överleva. Så här levde dem under en lång tid och när dem fördes till barnhemmet var Moses endast två år gammal.
Det läskigaste med dessa historierna är att dem är helt sanna.

Kommentarer
Postat av: maria (mamma Evas kollega)

Åh gud, detta inlägget gick rakt in i hjärtat! Och en insikt om hur bra vi har det drabbade mig väldigt starkt. Tänker direkt om det finns något vi här i rika Sverige kan göra mer??? Hör av er om ni har nåt klokt förslag!

Kram Maria

2011-02-16 @ 12:45:58
URL: http://maria-eriksson.blogspot.com
Postat av: Lena

Bra att bli påmind om hur verkligheten ser ut för många, många barn runt om i världen. Det berör mig väldigt starkt att se bilder på dessa barn som inte fått ett rättvis start på sina liv:-(

2011-02-16 @ 20:46:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0