Äntligen internet!!

Endast fyra dagar men oerhört mycket nya intryck och upplevelser vi aldrig kunnat föreställa oss! Dessutom har vi lyckan att få bo hos och bli guidade av den fantastiske ngashvilleking och hand underbara familj.
Hittills har vi:
Lördag eftermiddag/kväll (vi var klara för att se Nairobi runt 9.00 och satt spända och väntade på att Ngash och hans flickvän Mercy, som vi bor hos, skulle vakna. Vid 16.00 var paret färdiga för avfärd) åkte vi till "the farm" som dem kallar det, Peace, Ngash mamma, och Ngashs bror Hans ställe utanför Nairobi. Vägen dit var minst sagt spännande med en genomsnittshastighet på 150 och där vi båda var 100% säkra på att vi inte skulle överleva mer än ett dygn i Afrika (Sverker, vi lovar dig, detta vill du aldrig uppleva)! Efter drygt 1 timme kom vi ut på smalare och sämre vägar men ack så mycket vackrare natur, föreställ dig Lejon Kungen men 100 gånger vackrare. På ett av dem många stoppen vi gjorde längs vägen där det verkade hoppa in fler och fler i bilen, köpte dem någonting (vi tror det var korv) där dem var ytterst glada över att tvinga på oss att smaka. Efter en väldigt liten stund av övervägande tänkte vi på vad en mycket klok kvinna sa till oss innan vi åkte om att vi måste göra något vi inte vågar minst en gång i veckan, så vi testade. Dem vägrade säga vad det var och när vi stoppat in vars en bit i munnen och förjäves försökte tugga och svälja sa dem i kör - Welcome to Africa!
Väl framme blev vi välkomnade som "the newest and youngest members of the family" av hela familjen. Det med en stor festmåltid innehållande bland annat get, kyckling och kanin (förvånansvärt gott om man inte tänker på hur söta de är, vilket inte var lätt för vi fick en rundtur i kaningården för att mata och mysa med de små sötnosarna, detta 20 minuter innan vi skulle äta deras syskon). Det serverades massor av annat också men vi tänkte att vi mådde bäst av att inte fråga vad det var. Allting var odlat på gården och helt organiskt. Riktigt coolt. Elektricitet eller avlopp fanns inte på gården, utan istället använde vi fotogenlampor och husknuten. Efter maten fick vi se den mest fantastiska stjärnhimmel vi någonsin skådat! Om vi håller med om Timons teori om eldflugor eller Simbas om de framlidna kungarna har vi ännu inte bestämt oss för.
Söndagen kändes lite närmare civilisationen (förutom att det promenerade förbi ett lejon när vi satt och år middag). Vi besökte Nairobi National Park där vi bland andra fick träffa en noshörning, leopard och lejon (simba på swahili, vi har mycket nytta av Lejonkungen). Vi åt gott med utsikt över vildmarken på en Kenyas bästa naturreservat och medunderbart sällskap.
Idag har vi efter många omoch men fixat internet och nya simkort. Vi var på en snabb visit på barnhemmet som vi kommer att spendera större delen av dessa två månader vi har kvar på och det var allt annat än vad vi föreställt oss. Den minsta och då menar vi bokstavligt talat är tre veckor gammal, pytteliten och heter Gift som är en av dem 52 barn vi ska ta hand om under vår allt annat än långtråkiga vistelse.
I morgon bär det av till barnhemmet igen och kommer förmodligen tillbaka på torsdag!

God bless you all
Varma hälsningar från Nairobi

Kommentarer
Postat av: Igge

OJ! Vad roligt OCH spannande! Jag ar inte avundsjuk, men det ar nara...Skot om er,

2011-01-11 @ 23:56:58
Postat av: Sverker

Låter fantastiskt. Kul att få lite rapporter på detta sätt. Jag lägger ut en blänkare på klintenberg.net så släkten hittar hit. Ha det gott. Vi hörs!

2011-01-12 @ 07:30:57
URL: http://www.klintenberg.net
Postat av: Tove

Vad glad jag blir över allt ni får vara med om, vilken söt liten plutt.

Sköt om er. Stora kramar!

2011-01-12 @ 07:46:07
Postat av: Patrik

Roligt att höra att ni kommit fram och har det bra!

2011-01-12 @ 12:28:42
Postat av: Lena

Vilken sötnos (bebisen alltså Tintin...) och tänk vilken folkbildare Disney är:-)

Jättekul att läsa om era äventyr!

2011-01-12 @ 19:19:09
URL: http://linala.blogg.se/
Postat av: Ellen Klintenberg

Fina referenser till Lejonkungen här, tycker jag! Väldigt underhållande läsning!

2011-01-13 @ 21:03:15
URL: http://klintenberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0