Elephant Orphanage


Ännu en vecka har passerat, den än så länge bästa söndagen sedan vi anlände till Nairobi är även den förbi. I helgen har vi bland annat besökt dem mest bedårande elefantungarna vi någonsin skådat, ätit en väldigt lång och god lunch med tre stycken från FNs högkvarter i Nairobi samt DNs ända journalist från Afrika, besökt biografen för att se The Green Hornet, ett barn från barnhemmet har (för andra gången) kissat i Agnes knä, tagit en titt Kents botaniska trädgård och shoppat lite turistgrejer på Westgate. Kort och gott.
The elephant orphanage är en absolut fantastisk grej där föräldralösa elefanter och noshörningar runt om i Kenya omhändertas tills dem själva väljer att sluta sig till sina äldre vänner i nationalparken av Nairobi.Det var absolut otroligt att se dem små liven leka med varandra och även djurskötarna att ta hand om dem. En sak är säker, vi vill båda komma tillbaka och jobba på the elephant orphanage i framtiden!
Man kan adoptera elefanter och då få förmåner som att få komma och vara med när dem ska läggas för att sova, träffa noshörningar och boka privat besök med sin adopterade elefant eller noshörningar för att få en närmare titt. Det är väldigt enkelt att donera för att hjälpa detta fantastiska ställe från deras hemsida som verkligen är värd en titt. Gå in på http://www.sheldrickwildlifetrust.org/ !!

Kommentarer
Postat av: Adam B

Det här va riktigt ballt! efter som jag själv är lite av en elefantentusiast som för övrigt äger en blå med limegröna öron, så tyckte jag att det var en självklarhet att hjälpa elfanterna och är nu fadder till en elefant som heter Sities:)

2011-01-31 @ 19:15:46
Postat av: Tove

Det här vore något för Mona, eller vad tycker du Tintin?

2011-01-31 @ 20:36:33
Postat av: Kamilla

Åh, va gulliga dom e. Kan tänka mig att det va helt underbart o se dom "små" liven :)

Ska genast gå in o kolla på sidan :)

Åsas mail är förresten

asa.nilsson@kavlinge.se

2011-02-01 @ 19:24:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0