Interiör

Efter att vi nu visat er söta bilder på söta barn under tre veckors tid misstänker vi att ni fått en något förskönad bild av barnhemmet. Därför får ni här bilder och fakta om hur dessa barns tillvaro faktiskt ser ut.
På barnhemmet finns det tre "toaletter" som 52 barn delar på. Toaletterna har inga handfat, inga duschar, inget rinnande vatten, inte ens toalettpapper finns det. Bara ett hål i marken. För tillfället är det fullt i avföringshålen, då används istället en balja (som vanligt vis används till att tvätta kläder) i väntan på tömning.
Mat lagas i stora kastruller över öppen eld. Vanligtvis, som på bilden nedan, lagas det Ugali och någon läskig grönsaksröra till barnen. Efter att du fått en rostig plåttallrik med mat gäller det bara att hitta någonstans att sitta. Matbord och stolar finns inte till hands så istället får marken, golvet och trappor fungera som lunchmatsal. Här är bestick absolut överskattat.
Så här ser Ugalin ut när den är färdig, som en stor degklump. Här ställer barnen sig i kö och en av de äldre barnen skär ut en bit och lägger upp på tallriken med några slevar läskig grönsaksröra. Allt sköts från golvet!
När det är dags för rengöring av barnen tar man fram en balja med kallt vatten och börjar skrubba med en borste. Inte speciellt populärt bland barnen men det är ju helt förståeligt, de är kalla som små isbitar när de har badat färdigt.
De minsta barnen sover på madrasser i Moms rum, och de lite äldre sover i sovsalar, det finns en för pojkar och en för flickor. Här sover de 3-4 barn i varje säng. Varje barn har en hylla i garderoben där de förvarar sina kläder.
Så ser det ut. Ganska annorlunda från vår trevliga, rena, ordnade tillvaro i Sverige.

Kommentarer
Postat av: Igge

Wow! Och ändå så är de så glada...?

2011-01-28 @ 03:39:14
Postat av: Sverker

Jaa. Känns som att det är läge att sluta klaga på det gula porslinet i vårt badrum på plan 2! :-)

2011-01-28 @ 11:12:16
Postat av: Lena

Barn är fantastiska!

2011-01-29 @ 12:04:49
URL: http://linala.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0