Running is the answer to everything

Ännu en dag som varit allt bortom förväntningarna har passerat. På morgontimmarna (som här i Afrika är från 11 till 15) bestämde vi oss för att följa med Ngash och titta på en spelning där hans kompisar skulle sjunga och uppträda. Varför inte tänkte vi, musiken är verkligen intressant och efter att lärt känna dem lite bättre var det ju kul att se hur dem jobbar också. Så vi åkte, stannade så klart till på vägen hemma hos en av dem, där jag och Agnes väntade i bilen och blev tillsagda att det bara skulle ta två minuter. En halv timme senare kom Ngash och Danco (en av vännerna som också skulle spela) helt obekymrade tillbaka. Men om det är någonting vi räknat ut vid det här laget är det hur Afrikanerna aldrig lever efter klockan. Så vi åkte vidare och efter fem min stannade bilen igen, vi gick in och köpte smoothies och efter fem minuters bilfärd insåg vi att vi var tillbaka där vi började. Där gick vi upp till den andra vännen (som vi inte kommer ihåg vad han heter) och drack vår smoothie, kollade lite på tv och pratade. Efter en stund ramlade in mer och mer hiphop killarmed kepsar och bagyjeans i vår ålder. Efter en stund spela dem en skiva och började helt ogenerat att dansa. Där satt vi i soffan med ett gäng afrikanska dansare förstummade och handlingsförlamade, låt oss säga att dem fyra dansarna hö hrm hö hade andra fördelar än bara fantastiska danskunskaper. Mums.....
Helt plötsligt var vi på väg ut igen och återigen en kort bilfärd var vi framme vid destinationen. Detta var alltså en sorts välgörenhet spelning för att uppmana befolkningen att använda preventivmedel. Därför hölls eventet i ett slumområde inte så långt ifrån där barnhemmet ligger. Det var minst sagt uppskattat och väldigt roligt att se Ngash, Danco och han som vi inte k an komma ihåg vad han heter uppträda (vi tror han heter Owen). Den underbara stämningen och underhållningen blev inte sämre av att Owen (om det nu är det han heter) mot slutet tog upp fem barn och åt gången och lät dem dansa med honom scenen. Vilket var helt otroligt roligt att titta på, danskulturen skiljer sig ganska kraftigt från Sverige, tänk er MTVs hiphop och rappares bakgrundsdansares höftrörelser och rumpor men 15 år yngre så har ni barnen på scenen igår. Dock var vi båda minst sagt lite distraherade av dem andra fyra manliga dansarna som också var på scenen..
Efter spelningen åkte vi tillbaka för att återigen ta en smoothie där vi kom att diskutera sporter och vilka stora idrottare vi har i Sverige (Zlatan, Henke Larsson och Lundberg är välkända). Vi fick också höra (inte helt oväntat) att Kenyaner är väldigt vassa på att springa. "You know when the mom is getting birth and the baby cries? Kenyans, they run!"
FV: Danco, Ngash och Owen (från och med nu kallar vi honom det)

Kommentarer
Postat av: Tove

Två saker:

Vem är Lundberg? Kan det vara Ljungberg...

och

det är ok så länge ni bara tittar!

2011-01-16 @ 23:02:37
Postat av: Igge

Vem f*n är Lundberg?

2011-01-17 @ 01:26:41
Postat av: Agnes

Haha, Ljungberg såklart!

2011-01-17 @ 08:20:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0